Tataki betekent niets meer dan dungesneden. In het Italiaans hebben ze daar ook een mooie term voor: carpaccio. Zo dun als carpaccio is dit niet vandaar een tataki. Oerhollands: dunne plakjes vlees met een lekker sausje.
Een goed stuk rundvlees verdient natuurlijk ook een goed glas wijn. Sinds een jaar of 2 ben ik mij steeds meer aan het verdiepen in wijn en de combinatie met spijs. Ik ben bij lange na geen expert, maar door veel te proeven (hoe vervelend dat ook klinkt) wordt je beter in het herkennen en matchen.
Onlangs ontdekte ik de webshop Vinify.nl een redelijk nieuwe shop met echte pareltjes van wijnen. Dit zijn nou van die wijnen die je normaal gesproken in je favoriete restaurant treft maar in de winkel niet te vinden zijn. Ik heb mij laten adviseren door de specialisten van Vinify en zij raadden bij dit gerecht een rode wijn van Esk Valley aan. Een mooie volle wijn die toch nog heerlijk fruitig is. Ik ben benieuwd.
Het vlees heb ik caveman style gegaard. Oftewel direct tussen de kolen. Gevoelsmatig een beetje een vreemde bereidingswijze, maar hierdoor krijg je echt een mooie krokante korst op je vlees en een diepe bbq smaak. Moet je een keer proberen dus. Zorg hiervoor dat de kolen goed heet zijn. Van voren blaas je even goed zodat de as zoveel mogelijk weg is.