I.v.m. faillissement Instabox is er tijdelijk geen volledige verzenddekking in Nederland en Belgie. Bekijk hier de postcodes waar wij wel versturen.

Tomahawk Steak met rozemarijn & zeezout krieltjes.

Een Vaderdag item waar je gegarandeerd indruk mee maakt. Wil je ook jouw man of vader verrassen met een indrukwekkende maaltijd, ga dan voor deze dikke tomahawk steak van de BBQ. Geserveerd met een frisse chimichurri en krietjes in een lekkere kruidenolie.

Tomahawk Steak met rozemarijn & zeezout krieltjes.

Een Vaderdag item waar je gegarandeerd indruk mee maakt. Wil je ook jouw man of vader verrassen met een indrukwekkende maaltijd, ga dan voor deze dikke tomahawk steak van de BBQ. Geserveerd met een frisse chimichurri en krietjes in een lekkere kruidenolie.

Ingrediënten

1 kg
tomahawk steak 3-5 cm dik
1 kg
krieltjes
4 tenen
knoflook
4 takjes
rozemarijn
1 bosje
tijm vers
1 el
olijfolie
peper en zout
1
rode ui
1 teen
knoflook
1 el
rode wijnazijn
5 el
olijfilie (extra vergine)
1 el
oregano
15 gram
verse koriander
grove zeeout

Benodigdheden

bbq
thermometer
aluminiumfolie
schaal
houtskool

Ga zelf aan de slag

1
Steek je BBQ aan op 180 graden en creëer 2 zones een directe en een indirecte zone.
2
Terwijl de BBQ warm wordt haal je het vlees uit de koelkast en laat je het op kamertemperatuur komen.
3
Was de krieltjes en snijd in partjes. Doe ze ineen vuurvaste ovenschaal. Bestrooi royaal met olijfolie, peper en zout.
4
Verwijder de velletjes van de knoflook, druk ze plat en voeg ze ook toe aan de schaal met krieltjes.
5
Rits de blaadjes tijm en rozemarijn van de steeltjes en snijd de kruiden fijn. Voeg dit ook toe aan schaal met krieltjes en schep alles goed door elkaar.
6
Deze schaal mag alvast de BBQ op. De krieltjes hebben ongeveer 45 minuten nodig om te garen. Zet de schaal op de indirecte kant van je BBQ en schep af en alles eens om. Geen plek op de BBQ voor deze schaal en het stuk vlees? Doe de krieltjes dan in de oven op 180 graden.
7
Door naar de steak. Smeer hem in met olijfolie en bestrooi hem vervolgens royaal met vers gemalen peper en grof zeezout. Als de krieltjes 15 minuten op de BBQ liggen kun je de steak toevoegen. Ook aan de koelere kant van de BBQ. Doe wel eerst een kernthermometer in de steak.
8
Je kan er nu voor kiezen om een blokje rookhout tussen de kolen te plaatsen.
9
Terwijl het vlees en krieltjes garen maak je de chimichurri. Hiervoor snijd je alle ingrediënten fijn en roer je alles door elkaar in een schaaltje. That’s it.
10
Gaar de steak tot een kerntemperatuur van ongeveer 48 graden. Nu gaan we de steak afgrillen. Doe alle schuifjes van je BBQ volledig open. De temperatuur zal dus omhoog gaan. Verplaats de steak naar het hete gedeelte van de BBQ. Dus direct boven de kolen. Grill aan beide zijden enkele minuten tot de korst mooi bruin is. Houd wel de kerntemperatuur in de gaten. Hij mag niet boven de 55 graden uitkomen.
11
De steak is mooi medium bij een kerntemperatuur van 55 graden. Haal hem er van af, leg op een bord en dek af met aluminiumfolie. Laat het vlees nu 10 minuutjes rusten.
12
De krieltjes laat je al tijd gewoon liggen en zullen inmiddels ook mooi gaar zijn. Haal ze eraf en leg op een mooie grote plank.
13
De krieltjes laat je al tijd gewoon liggen en zullen inmiddels ook mooi gaar zijn. Haal ze eraf en leg op een mooie grote plank.
14
Serveer met een schepje chimichurri over het vlees en zet ook het schaaltje op de plank.
Volg ons ook op social media